Videochat de acasă sau de la studio?

Postat de Ina la 05.05.2020

Videochat de acasă sau de la studio?

Această întrebare este pe buzele tuturor fetelor cu sau fără experiență în videochat. Pentru a aborda problema cât mai clar și mai concis, am hotărât să vă prezentăm problema din două perspective: cea a fetelor fără experiență în videochat, cât și cea a fetelor care au deja experiență și care au colaborat cu diferite studiouri și se gândesc să facă videochat de acasă.

1. Videochat de acasă

Dacă nu ai lucrat niciodată pe un site de specialitate, chiar dacă ai găsit diferite articole pe internet despre "cum poți deveni un model de succes în videochat", noi recomandăm totuși să apelezi la ajutorul unui studio cu experiență în domeniu, astfel încât să te ajute din toate punctele de vedere în dezvoltarea ta ca și model de videochat, cât și pe plan personal, psihologic.

Ce presupune videochat-ul de acasă?

Cât te costă să faci videochat de acasă?

În primul rând, pentru a putea face streaming de acasă, trebuie să îți permiți să îți achiziționezi un calculator de ultimă generație, un webcam și lumini, care ajung undeva la prețul de 1500 euro, minim. Ține cont și de faptul că este nevoie ca spațiul în care vrei să lucrezi trebuie amenajat foarte frumos, trebuie să fie mereu curat și ordonat. Sunt site-uri care cer poze și video-uri profesionale, astfel că va trebui să investești atât în outfituri de calitate, cât și în colaborarea cu un fotograf și un videograf de specialitate. Costurile pot ajunge la 500 euro. Bineînțeles, este indicat să-ți reactualizezi albumele foto/video o dată la două-trei luni, ceea ce implică un cost constant. Totodată, ai nevoie și de un internet de calitate și de cineva care se pricepe la IT, pentru a te putea ajuta cu partea tehnică.

Faci videochat de acasă? Cum trebuie să alegi site-urile?

Va trebui să îți alegi cu grijă site-ul cu care dorești să lucrezi și să îți creezi singură un cont. De multe ori, dacă contul nu este creat așa cum trebuie și dacă nu respecți regulile impuse de ei, cu siguranță vei întampina probleme încă de la început. Dat fiind faptul că nu ai experiență, foarte mulți dintre membri vor specula acest lucru, și vor încerca să profite cerându-ți lucruri care deobicei sunt interzise de site și vor pune presiune foarte mare pe tine, astfel că există foarte mari șanse să faci o greșeală și sa ți se închidă contul încă din primele zile.

Ce-ți poate lipsi făcând videochat de acasă?

Fabulous Agency consideră că un aspect foarte important în cariera de videochat îl reprezintă consilierea psihologică a modelelor, cât și susținerea morală din partea cunoscuților, dar mai ales din partea unor persoane care lucrează în domeniu, care te înțeleg, care știu cum să te facă să-ți depășești limitele și să devii un model de videochat foarte bun. Dacă alegi să lucrezi de la studio îți va fi mult mai ușor sa te autodepășești: vei avea parte de training de specialitate, vei putea face schimb de experiență cu modele care lucrează deja de ceva timp în acest domeniu.

Programul de lucru în videochat-ul de acasă

Unul dintre lucrurile cele mai importante în acest domeniu este acela că trebuie să privești această activitate ca pe oricare alt job. Sunt foarte importante programul de lucru și orele state online deoarece acestea reprezintă unul din factorii care ajută modelele să aibă încasări foarte mari. În momentul în care alegi să colaborezi cu un studio, vei putea să îți alegi un program de lucru și va trebui sa îl respecți. Cu siguranță, dacă optezi să lucrezi de acasă în videochat, acest lucru nu va fi posibil, pentru ca mereu vei găsi "scuze" și nu vei face streaming suficient timp astfel încât să te ajute să faci bani foarte mulți.

Într-adevăr, 100% din încasări sună tentant la prima vedere, dar tu ce ai prefera? 100% din încasări de 200$ sau 50% din încasări de peste 1000$? Din experiența noastră, chiar dacă modelele împart veniturile cu studiourile, per ansamblu ele au caștiguri mult mai mari atunci când aleg să colaboreze cu studiourile.

2. Videochat-ul în studio

La un moment dat, oricărui model care are ceva experiență în acest domeniu îi vine ideea de a încerca și de acasă. Ai lucrat o perioada într-un studio și probabil că te-ai săturat să împarți veniturile cu un studio care probabil nu te respectă și nu te ajuta să crești în încasări. Este de înțeles acest gând, dar recomandarea noastră este ca mai degrabă să cauți un nou studio care să-ți ofere suportul necesar pentru a te dezvolta în cariera de model de videochat, decât să lucrezi de acasă.

Din moment ce nu consideri ca studioul "merită" o parte din încasări, exista clar o problemă, dar nu te lasa păcălită de faptul că ai căpătat toata experiența necesară și că ai o voință de fier pentru a începe videochat-ul de acasă.

De ce să alegi videochat-ul în studio și nu cel de acasă?

Un model de videochat are întotdeauna ceva nou de învățat, trebuie să se reinventeze întotdeauna, să-și corecteze micile greșeli, să se documenteze și să aducă ceva nou. În ceea ce ne privește suntem mereu subiectivi, așadar întotdeauna este binevenită o părere a unei persoane cu care ai un scop comun - acela de a te face pe tine să câștigi din ce în ce mai mulți bani. În general, pentru modelele cu experiență jobul de acasă duce la delăsare, lipsa progresului și apoi duce la regres în ceea ce privește încasările. În plus, gândește-te că s-ar putea să faci o investiție de peste 1000 euro și lucrurile să nu funcționeze așa cum ți-ai dori sau ți-ai imaginat.