Prejudecata în videochat - Ce este, de ce apare și cum o poți depăși

Postat de Ina la 13.07.2020

Prejudecata în videochat - Ce este, de ce apare și cum o poți depăși

Mulți oameni consideră că meseria de model de videochat este una de moravuri ușoare, care nu se regăsește într-o societate cu aspirații înalte. Cu toate acestea, videochat-ul este un domeniu ca oricare altul, care nu are de-a face cu ocupațiile ilegale și care presupune doar comunicarea cu diferiți oameni din toate colțurile lumii. În ciuda faptului că există o mulțime de prejudecăți legate de acest domeniu, trebuie sa știi că este un job normal, cu program de 8 ore, unde se încheie un contract legal de muncă.

1. Ce înseamnă prejudecata?   

Prejudecata este o părere, o idee preconceputa despre un anumit lucru, care, de cele mai multe ori, este greșită și influențată de către cei din jur, fără ca persoana în cauză să cunoască în detaliu problema și să-și facă o idee proprie despre acel ceva. Cu alte cuvinte, etichetarea și prejudecățile sunt direct legate între ele.

Prin urmare, prejudecata intervine și în momentul în care o persoana spune alteia că un anumit loc de muncă este prost plătit, iar aceasta începe să creadă și să nu-și mai dorească angajarea, fără a avea dovezi clare. La fel se întâmplă și în cazul videochat-ului.

2. De ce există prejudecăți când vine vorba despre videochat sau despre alte profesii asemănătoare?   

Acum că ai aflat ce înțeles are cuvântul „prejudecată”, trebuie să cunoști și motivele pentru care există astfel de idei preconcepute atunci când vine vorba despre videochat și angajarea în acest domeniu.

Majoritatea oamenilor nu știu ce presupune un job de acest fel. Multe persoane consideră că este o meserie „murdară”, care nu oferă prestanță, deoarece nu se desfășoară într-un birou normal și este cu totul diferit față de celelalte meserii. Acestea sunt concepții greșite, care ghidează mentalitatea tuturor oamenilor, însă trebuie să știi că modelele de videochat sunt femei care știu să câștige bani în mod ușor, doar conversând cu diferiți oameni din toate colțurile lumii. Cu alte cuvinte, videochat-ul nu trebuie asemănat cu prostituția, fiindcă cele două categorii de meserii sunt total diferite și presupun alte cerințe.

3. Motive pentru care nu ar trebui să te afecteze ideile preconcepute ale celor din exterior

În primul rând, dacă alegi să fii model de videochat, nu trebuie să dai explicații nimănui. Tu alegi ce vrei să faci cu viața ta, tu știi mai bine decât oricine care sunt obiectivele tale de viitor, unde vrei să ajungi și care îți sunt nevoile și dorințele. Până la urmă, tu singură lupți să-ți îndeplinești idealurile, fapt pentru care trebuie să te zbați să obții ceea ce visezi, indiferent de ce spune lumea din jur.

În al doilea rând, nimeni nu are dreptul să te judece. Dacă unii oameni consideră că este mai bine pentru ei să lucreze într-o corporație și tu nu îi judeci, atunci ei de ce sa te trateze altfel? Până la urmă, fiecare om este diferit, motiv pentru care unii preferă să lucreze pe șantier, iar alții la birou. La fel se întâmplă și cu videochat-ul. Spre exemplu, sunt femei care sunt făcute pentru această meserie, au toate calitățile necesare și reușesc să exceleze într-un mod uimitor, cum poate nu ar fi făcut-o într-un alt domeniu. În plus, reține faptul că există o mulțime de prejudecăți referitoare la profesii, fapt pentru care trebuie să știi că, orice ai face, riști să fii criticată de către cei ce te cunosc.

Întâi de toate, trebuie să te cunoști pe tine, să-ți dai seama care îți sunt țelurile și să încerci întotdeauna să alegi varianta cea mai ușoară de atingere a potențialului maxim, astfel încât să fii fericită și împlinită zi de zi.

Videochat-ul este o meserie banoasa, care a început să fie din ce în ce mai apreciată de către tinerele din ziua de astăzi, deoarece oferă șansa unei vieți bune și îndestulate doar prin intermediul unor conversații cu bărbați atrași de femeile atrăgătoare și open mind. Tot ce trebuie să faci într-un astfel de domeniu este să arăți cât mai bine, să fii deschisă provocărilor, să zâmbești și să știi să comunici cu clienții, astfel încât aceștia să fie încântați de conversațiile cu tine.