Open Mind - Ce înseamnă acest concept și cum te poate ajuta în jobul tău

Postat de Andreea la 14.06.2020

Open Mind - Ce înseamnă acest concept și cum te poate ajuta în jobul tău

Modul în care gândești influențează fiecare alegere și trăire din viața ta. De aceea, este important să știi când este în regulă să îți deschizi mintea și pentru lucruri diferite. Asta te poate ajuta nu doar pe plan personal, dar și în cariera ta.

În acest articol, vei putea afla definiția conceptului de open-minded, dar și cum te poate ajuta calitatea de a fi „deschisă la minte” în ceea ce privește jobul tău.

1. Open mind - Ce inseamna acest concept și cum te ajută în carieră?

Referitor la conceptul în sine, poți înțelege faptul că a fi open mind înseamnă să fii cât mai receptivă. Astfel, poți aborda numeroase subiecte într-un mod pozitiv, fără a judeca persoanele în funcție de aparente sau de acțiunile lor. Această calitate te ajută să gândești „outside of the box”, mai mult decât alți oameni sau chiar decât limitele pe care ți le-ai impus în trecut.

Mai mult decât atât, a fi deschis la minte poate să se refere și la modul în care abordezi anumite subiecte atunci când interacționezi cu ceilalți. Este important să îi poți asculta, să îi înțelegi și să nu îi judeci.

Pe de altă parte, acceptarea criticilor și a perspectivelor diferite de abordare a unor subiecte sau încercarea ta de a te transpune în pielea unor persoane pentru a înțelege motivul pentru care ele reacționează într-un fel anume, poate fi și ea încadrată în categoria gândirii deschise.

O persoană open-minded este veselă, optimistă, știind că are puterea de a trece peste orice obstacol, are curajul de a înfrunta diverse situații dificile și dă dovadă de lipsă de inhibiții, cel puțin din când în când. Acest lucru se poate vedea prin modul în care te îmbraci, te comporți sau ideile originale pe care le ai pentru rezolvarea unor task-uri la muncă.

În cariera ta, oricare ar fi jobul ales, să fii open-minded poate fi cel mai bun asset al tău. Modul acesta de gândire te poate ajuta să rezolvi orice sarcină mai ușor și prin poți avea idei cu adevărat spectaculoase. Astfel, poți privi un task prin alte filtre față de alte persoane și poți aduce soluții inedite, care, probabil, vor deveni un adevărat trend.

Uneori, open mind înseamnă nu doar să înțelegi un trend, un curent, ci chiar să mergi împotriva lui, pentru a reprezenta acel ceva fresh pe lângă ce se întâmplă în general. Dacă toată lumea poartă negru, pentru a te remarca, alege să porți roz, de exemplu.

2. Cum te poate ajuta trăsătura de open-minded în videochat

Calitatea de a fi open-minded te poate ajuta de minune dacă vrei să lucrezi în domeniul videochatului. Până și încercarea unui lucru nou, care este posibil să îți placă și să îți schimbe viața în bine, cum este această meserie, înseamnă că ai această trăsătură.

Fiind open-minded, înseamnă și că te poți exprima destul de ușor și în orice mod dorești. Astfel, ca model de videochat, poți merge chiar și pe lucruri cu tentă sexuală, mai ales dacă poți câștiga bani cu ajutorul acestui mic truc. Nu este nimic greșit în asta, mai ales dacă te simți confortabil așa. Însă acest lucru nu ți se impune, ci este strict alegerea ta.

Totodată, în acest domeniu este vorba despre a interacționa cu diverși clienți prin intermediul internetului, a unui laptop/PC și a unei camere web, neimplicând, sub nicio formă, contactul fizică între persoane. Astfel, fiind vorba de o conversație, dacă poți vorbi despre orice subiect fără inhibiții, cu zâmbetul pe buze și într-un mod carismatic, succesul îți este garantat.

Oamenilor le place să vadă ceva diferit, acel lucru în plus sau chiar total opus față de ce observă peste tot. Astfel, încearcă să nu copiez ce vezi la celelalte persoane. Ca model de videochat, te poți folosi de unul dintre cele mai mari beneficii ale acestei meserii, și anume trainingul, informații care pot fi utilizate împreună cu creativitatea ta, pentru a contura o imagine pe care oricine vrea să o admire la nesfârșit.

Așadar, acum ai aflat câteva aspecte importante atât despre conceptul în sine de open mind, cât și despre cum te poate ajuta această calitate în cariera ta. Ține cont de cele prezentate în acest articol și încearcă să îți dezvolți gândirea în acest mod, lucru care te poate face să ai un succes răsunător.

Sursa foto: pexels.com