Meserii bine plătite - locuri de muncă obișnuite, dar și joburi mai puțin practicate

Postat de Ina la 23.06.2020

Meserii bine plătite - locuri de muncă obișnuite, dar și joburi mai puțin practicate

Fiecare persoană în parte își dorește să lucreze în una dintre cele mai bănoase meserii. Acest lucru este perfect normal, mai ales dacă nu te mulțumești doar cu strictul necesar, ci vrei mult mai mult, cum ar fi excursii și experiențe care să se transforme în amintiri frumoase, ori o locuință impresionantă sau o mașină de lux. Nu este greșit să îți dorești aceste lucruri. Pentru a le realiza, însă, ai nevoie de un job care să îți asigure un venit cât mai ridicat. Dacă nu știi care sunt variantele cele mai profitabile, citește acest articol.

Cum arată cele mai bine plătite și căutate meserii din lume pentru femei? - Top 10 caracteristici

Poate că nu există locul de muncă perfect, însă sunt câteva caracteristici care pot contura un mediu de lucru cât mai aproape de acest ideal. Nu este neapărat nevoie ca jobul tău să le bifeze pe toate, însă, cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine.

Cele mai bănoase meserii trebuie să te mulțumească pe plan financiar, așa cum este de așteptat, însă dacă nu ai și alte plăceri sau mulțumiri pe lângă acest aspect, nu este jobul ideal pentru tine. Partea psihică, un mediu de lucru sănătos și pasiunea pentru activitatea pe care o întreprinzi contează cel puțin la fel de mult, așa că nu uita și de acest aspect atunci când faci alegerea.

Top 10 caracteristici ale celor mai bine plătite și împlinitoare joburi pentru femei din lume:

10. Locația este una bună pentru tine

Poate că nu crezi că acest lucru contează foarte mult, mai ales dacă ai un automobil cu care să te deplasezi oriunde vrei. Cu toate acestea, dacă locul tău de muncă este la capătul orașului, gândește-te cât va trebui să investești în combustibil, cât de mult vei sta în trafic și timpul petrecut pe drum.

Există și posibilitatea de a lucra de la domiciliu. Dacă te întrebai ce joburi poți face de acasă, află că variantele sunt destul de multe, având în vedere că din ce în ce mai multe companii sunt de acord cu telemunca, lucru ce avantajează și conducerea, dar și angajații. Poți încerca locuri de muncă ce se își desfășoară activitatea pe internet, cum ar fi cele în social media, editor foto/video sau graphic designer, marketing SEO etc.

9. Ți se oferă un telefon de serviciu sau o mașină

Pentru o persoană ce are în fișa postului necesitatea convorbirii telefonice cu clienții sau colaboratorii, cum ar fi postul de account sau agent de vânzări, un smartphone alocat exclusiv pentru job ar fi o soluție foarte bună, deoarece nu va trebui să te încurci între rude și prieteni și contactele din mediul de business. Așadar, viața ta privată rămâne separată și din acest punct de vedere.

Pentru un agent imobiliar, de exemplu, care trebuie să meargă la vizionări în diverse locuri ale orașului, o mașină oferită de la locul de muncă este foarte utilă, mai ales că nu va trebui să îți suprasoliciți automobilul personal. Totodată, trebuie să te gândești ca va trebui să ai cel puțin la fel de grijă și de autoturismul primit de la job.

8. Există o zonă de relaxare amenajată

Poate că nu pauzele lungi și dese sunt cheia marilor succese, dar măcar una de câteva minute la o oră sau două de muncă este chiar recomandată. O zonă de relaxare este un adevărat mic paradis pentru oricine dintr-o firmă, pentru că schimbi decorul, nu trebuie să stai în fața computerului de la birou și, astfel, momentul de respiro este resimțit foarte bine. În general, companiile mari, care au suficient spațiu, au această dotare, unde poți servi o cafea, sta pe o canapea sau fotolii confortabile sau chiar juca ceva pe o consolă de gaming. Însă nu uita că este vorba doar de câteva minute, nu de ore întregi.

7. Ai parte de toate dotările necesare

Bineînțeles, aici este vorba și de alte dotări pe lângă cele necesare activității de la job, fără de care nu îți poți face treaba. Un espressor pentru a-ți prepara diverse tipuri de cafea, o plită sau un cuptor cu microunde pe care îl poți folosi pentru încălzirea mâncării sunt mici detalii care contează.

6. Programul de lucru îți permite să ai timp și pentru tine

Da, este și acesta un element important. Deși majoritatea timpului din zilele lucrătoare le petreci la job, este important să ai parte măcar de câteva ore și pentru tine, pentru a citi o carte, pentru ieșiri în oraș sau chiar pentru diverse activități casnice. Dacă programul de muncă este prea lung, în timp, vei obosi extrem de mult și nu vei mai putea lucra deloc, în final, așa că orientează-te către meserii unde să nu muncești mai mult de 8-9 ore.

5. Înțelegerea cu colegii și superiorii

Poate consideri că acest lucru nu este destul de important, pentru că poți să îți faci treaba și fără să relaționezi mai mult decât este necesar cu aceștia. Da, este adevărat, poți face asta, însă o relație bună cu colegii și superiorii înseamnă și faptul că le poți cere ajutorul și că atmosfera de la job va fi una relaxată, care te va ajuta să te concentrezi mai bine și să faci totul mai productiv.

4. Munca ta este recunoscută, ți se oferă feedback și ești încurajată

Poate nu mereu se întâmplă acest lucru, ceea ce este păcat, pentru că recunoștința, încurajările și feedback-ul constructiv te pot ajuta foarte mult. Acestea te ajută să știi ce anume ai făcut bine și unde ai putea să mai îmbunătățești câte ceva pentru a atinge performanță. La sfârșitul zilei de muncă, te vei simți apreciată și motivată.

3. Traininguri constante pentru a te putea dezvolta și a face performanță

Este un lucru aproape vital, pe care care orice companie ar trebui să o asigure angajaților. Doar învățând constant te poți adapta mediului de business și te poți dezvolta suficient cât să atingi performanța pe care o dorești.

2. Salariu mulțumitor sau peste așteptări

Bineînțeles, partea financiară este foarte importantă, însă, poate contrar așteptărilor, nu este pe primul loc în acest top. Vei afla mai jos de ce. Cu toate acestea, remunerația contează foarte mult în alegerea unui job, pentru că va reflecta mulțumirea adusă pentru munca depusă. Este destul de dificil să știi cât anume ar trebui să primești, de fapt, dar te poți orienta în funcție de câteva criterii: numărul și dificultatea sarcinilor, gradul de responsabilitate în companie și chiar și renumele firmei sunt câteva dintre acestea.

1. Activitate de care ești pasionată

Acesta este cea mai importantă caracteristică. Jobul de vis este unul în care ești pasionată de ceea ce faci, lucru care îți va înveseli fiecare zi de lucru. Dacă îți place să desenezi, de exemplu, și lucrezi drept designer vestimentar sau de interior, atunci te vei simți împlinită cu adevărat. Gândește-te ce anume te atrage și nu vei vedea meseria ca o muncă, ci ca o adevărată plăcere. Acest lucru te va ambiționa și vei putea face performanță mai rapid decât în alte domenii.

Care sunt cele mai bine plătite locuri de muncă obișnuite?

Există atât joburi full-time, cât și part-time bine plătite. Probabil că le știi deja, dar poate nu te-ai gândit și la altele care îți vor aduce satisfacții financiare, dacă încerci să îți îndeplinești responsabilitățile cât mai bine.

Trebuie să știi că cel mai bine este să ai studii superioare pentru a accesa cele mai multe dintre posturile unde poți câștiga mult, așa că nu subestima niciodată importanța unei facultăți, al unui master sau unui doctorat.

Iată ce joburi se cauta și sunt cele mai bine plătite în România pentru studenții ce au absolvit cel puțin o facultate sau au făcut cursuri de specializare:

Avocat/judecător/procuror sau alte funcții în domeniul juridic

Domeniul juridic este unul dintre cele mai profitabile. Cu cât crește importanța funcției, cu atât și remunerația va fi mai mare, așa cum se întâmplă și în alte ramuri ale pieței muncii. Pe lângă faptul că este un loc de muncă bine plătit, dacă vrei să aperi justiția, vei avea și o satisfacție morală.

Programator/inginer software/IT-ist sau alte joburi de acest tip

Aceste meserii sunt de viitor și bine plătite, existând întotdeauna nevoie de persoane care să profeseze în acest domeniu, tehnologia evoluând din ce în ce mai mult. Este adevărat faptul că nu este o muncă ușoară, însă, dacă te provoacă să înveți cât mai multe și te atrage, nu ezita măcar să încerci.

Domeniul bancar/contabil

Nu oricine poate să se descurce cu cifrele. De aceea, locurile de munca ce fac parte din domeniul bancar și contabil sunt în topul joburilor bine plătite în România. De asemenea, responsabilitatea este una destul de mare, deoarece o simplă virgulă pusă greșit poate strica viitoarele calcule, ce vor fi trecute în documente oficiale. Dacă ești bună la matematică, atunci este o variantă perfectă pentru tine.

Care sunt cele mai bine plătite joburi deosebite, mai puțin populare?

Pe lângă cele listate mai sus, există și altele, mai puțin practicate. Dintre acestea, se pot enumera joburi care se plătesc foarte bine pentru femei, la care poate nu te-ai gândit până acum, dar, probabil, ar fi bine să le iei în considerare.

Videochat

Deși nu este un loc de muncă practicat rar, pentru că există reprezentante ale sexului feminin care au profitat de această oportunitate, este încă un lucru ce nu e luat în considerare de majoritatea damelor. Videochatul reprezintă una dintre cele mai bănoase meserii pentru femei, unde se pot câștiga sume impresionante, chiar sute de mii de dolari, într-un timp relativ scurt, pe lângă alte beneficii, cum ar fi trainingul. Tot ce trebuie să faci ca model este să interacționezi cu clienții.

De asemenea, unele dintre cele mai importante lucruri de știut este că reprezintă unele joburi bine plătite chiar și fără experiență sau studii superioare.

Controlor de trafic aerian

Deși este una dintre cele mai solicitante joburi, sau chiar pe primul loc dintre toate, un controlor de trafic aerian are un salariu la fel de mare precum responsabilitatea pe care o are asupra deciziilor de care depind vieți omenești. Aceștia trebuia să se asigure de decolarea și aterizarea în siguranță a tuturor avioanelor de care răspunde. Pentru acest lucru, aceștia trebuie să știe engleză și matematică la nivel avansat și sunt antrenați să reziste la stres și să facă față situațiilor limită. Nu este nevoie de studii pentru a ajunge la această funcție, însă sunt necesare studii speciale.

Designer multimedia

Te-ai întrebat vreodată cât câștigă persoana ce realizează efectele speciale din filme, animațiile digitale și alte elemente vizuale sau auditive din jocuri, reclame, emisiuni sau alte formate mass-media? Ei bine, destul de mult, mai ales dacă lucrează în cadrul unor companii și ca freelancer. Este unul din joburile creative ce pot reprezenta mai mult o plăcere decât o muncă de birou. Dacă ești atrasă de ce poți face vizual și auditiv cu ajutorul unor programe, ai imaginație și vrei să îți vezi lucrările pe micile sau marile ecrane, atunci este varianta perfectă pentru tine.

După cum ai observat, poți avea satisfacții nu doar financiare, ci și personale dacă îți alegi locul de muncă ce se mulează pe pasiunile tale. Nu trebuie să te gândești niciodată doar la variantele comune, ci încearcă să descoperi și alte joburi, chiar dacă sunt mai puțin practicate, unde poți avea parte de o carieră așa cum ai visat.

Videochatul - O meserie de viitor pentru femei fabuloase

Nu este o surpriză faptul că din ce în ce mai multe femei acordă atenție acestui loc de muncă. Pentru a înțelege exact ce înseamnă această meserie, îți oferim câteva informații pe care ar trebui să le cunoști.

Acest job este legal și nu are nicio legătură cu contactul fizic între persoane. De fapt, nu ești obligată să faci absolut nimic cu tentă sexuală, dacă nu vrei. Astfel, ai ocazia să te exprimi exact așa cum îți dorești, în limitele proprii.

Un model de videochat conversează, pur și simplu, cu persoanele cu care intră în legătură prin intermediul unui PC sau laptop conectat la internet, partea vizuală contând cel mai mult. Așadar, îți poți etala frumusețea. Nu este obligatoriu să fii o Miss Univers pentru a avea succes. Carisma, personalitatea plăcută, zâmbetul și trăsătura de open-mind sunt cele care primează. Dacă știi și o limbă străină, cu atât mai bine, pentru că poți interacționa și cu oameni din alte țări. Scopul tău este doar să încerci să comunici cât mai mult timp cu clienții.

Din punct de vedere financiar, acest job este unul ce poate duce la câștiguri chiar și mai mari decât cele din domeniul IT sau altele. Secretul este doar să fii determinată. Gândește-te doar câte poți face cu un venit de mii de dolari la care poți ajunge foarte rapid. Te poți duce în vacanțe exotice, îți poți lua o mașină sau chiar o nouă locuință și, de ce nu, să îți faci diferite ajustări la propria imagine (haine și pantofi noi, mers la salon, sală cu antrenor personal, spa, make-up și chiar operații estetice) și orice alte investiții ce îți conturează o viață de lux, la care doar visai înainte. Dacă, cel puțin momentan, nu îți vine în minte cum să te răsfeți, află că acești bani pot fi folosiți și altfel, cum ar fi ajutarea unei rude sau unui prieten, soluționarea unor probleme financiare ori acte de caritate.

Poate îți vine greu de crezut, însă meseria de model de videochat este la fel ca oricare alta. Există un program de lucru cu pauză de masă, primești un salariu, ai colegi și colege cu care poți sta de vorbă, beneficiezi de training pentru dezvoltarea în carieră, dar și din punct de vedere personal și interacționezi cu clienți.

Poți lua în considerare Fabulous Agency drept locul în care poți practica această meserie într-o atmosferă prietenoasă, unde programul de lucru este flexibil, unde confidențialitatea este luată în serios, câștigurile îți sunt oferite la termen, vei fi promovată constant, astfel încât să îți crești încasările, și beneficiezi și de alte bonusuri. Foarte important de menționat este și faptul că vei avea parte de un training de calitate, unde vei putea învăța mai bine limba engleză, cum îți poți îmbunătăți imaginea și sănătatea, secrete despre tehnicile de comunicare verbale și non-verbale, dar și altele, pe lângă pregătirea basic pentru job.

Cu puțină pregătire și motivație, orice femeie poate deveni un model de succes.

Acum că știi care sunt unele dintre cele mai bine plătite meserii pentru femei, nu ezita să îți pui în valoare atuurile, să ții cont de caracteristicile unui job de vis prezentate mai sus și încearcă să atingi performanța, indiferent de locul de muncă ales.