Limbajul trupului - importanța limbajului nonverbal în meseria de model online

Postat de Ina la 07.07.2020

Limbajul trupului - importanța limbajului nonverbal în meseria de model online

Limbajul trupului reprezintă elementele cheie al unei cariere de succes în videochat. Chiar dacă este esențial să comunici în mod cât mai eficient cu clienții, trebuie să cunoști și semnificația gesturilor, astfel încât să exprimi prin toate canalele posibile deschidere față de oameni, o atitudine open mind și relaxată.

În cazul în care te interesează o cariera în acest domeniu atât de captivant și incitant, este foarte important să cunoști cât mai multe informații despre limbajul trupului, iar Fabulous Agency te poate ajuta în acest sens.

1. Ce înseamnă limbajul trupului?

Limbajul corpului poate fi tradus prin multitudinea de gesturi și de expresii faciale care pot exprima o anumită stare. Rolul comunicarii nonverbale este acela de a accentua comunicarea verbală, de a contura o anumită idee în mod foarte natural sau de a o contrazice.

Cu alte cuvinte, dacă îți dorești să arăți unui client că ești interesată de acesta și că te angajezi în totalitate în conversația cu acesta, trebuie neapărat să exprimi acest lucru și prin intermediul mimicii sau a tonului pe care îl folosești. Doar în acest fel poți părea reală și sinceră la locul de muncă și poți gusta pe deplin savoarea succesului în videochat.

Există mai multe tipuri de comunicare nonverbală. Aceasta se împarte în trei categorii mari: mimica, adică expresii faciale, gestica creionată cu ajutorul mișcării membrelor sau a capului, și paralimbaj, care constă în tonalitatea vocii, ritmul vorbirii și volumul folosit.

Cu alte cuvinte, atunci când dialoghezi cu potențialii clienți, trebuie să ai grijă atât la postura, cât și la felul în care vorbești, deoarece limbajul trupului și flirtul sunt direct legate și se completează reciproc.

2. Limbajul nonverbal și flirtul online

Videochat-ul este un domeniu de activitate frumos, în care se regăsesc foarte multe tinere dornice de aventură, care vor să câștige sume impresionante într-un termen destul de scurt și într-un mod foarte ușor. Acesta este din ce în ce mai căutat de către domnișoarele open-minded, curajoase, comunicative și dezinhibate, care știu că dacă faci alegerile corecte în viața, poți urca pe scara socială pe cont propriu.

În cazul în care te pregătești să te angajezi într-un astfel de studio, trebuie să cunoști semnificația gesturilor in comunicare, pentru a exprima cât mai bine dorința de cunoaștere, de schimb de idei și de complimente cu bărbații aflați în spatele camerei web. Limbajul trupului în online este destul de dificil de însușit și învățat, însă, cu puțină perseverența, ai șanse mari să devii una dintre cele mai bune modele. În plus, trebuie să știi faptul că Fabulous Agency acordă tot sprijinul tinerelor aflate la început de drum, care au nevoie de îndrumare și de sfaturi utile pentru obținerea unei cariere înfloritoare. Prin urmare, nu trebuie să renunți la visul tău dacă nu stăpânești limbajul semnelor, fiindcă aici vei găsi toate recomandările adaptate personalității și stilului tău de a conversa.

Ca să înțelegi mai bine de ce limbajul nonverbal și semnificația gesturilor sunt atat de importante în arta flirtului, ne-am gândit să-ți prezentăm următorul exemplu. În momentul în care comunici verbal faptul că ești atrasă fizic de către un anumit client, că îți dorești să porți din ce în ce mai multe conversații cu acesta, însă, în același timp, nu te uiți în camera, gestica ta va anula complet cele spuse. Atunci când chiar ești atrasă de un bărbat, exprimi prin toți porii acest lucru, faci contact vizual, râzi de fiecare dată când este cazul și ești foarte atentă la ceea ce spune acesta. Dacă cele două tipuri de comunicări se află în contradicție, atunci șansele tale să devii un model de top sunt minime, deoarece clienții se vor reprofila spre femeile care par cu adevărat interesate de ei.

Pe lângă asta, de câte ori ți-ai dat seama prin intermediul comunicării nonverbale că un bărbat te place? Dacă acesta te ia de mână, te sună în mod constant, îți face complimente, îți zâmbește zilnic și vorbește într-un mod foarte calm și senzual cu tine, atunci este clar că acesta își dorește să te cunoască în profunzime.

De aceea, comunicarea nonverbala și flirtul trebuie să aibă o legătură strânsă, astfel încât să pari cât mai naturală și sinceră cu celelalte persoane. Chiar dacă pare greu să faci acest lucru, atunci când îți dorești să fii plăcută de către toți potențialii clienți, trebuie să joci un rol, însă unul foarte bine pus la punct. Ca să poți face acest lucru, este de preferat să lași problemele acasă, să uiți de necazuri și supărări și să trăiești momentul alături de bărbații care te privesc într-un mod aparte. Separă viața personală de cea profesională și vei vedea că toate planurile vor merge în direcția cea bună.

3. Trucuri și sfaturi pentru a avea un limbaj nonverbal relaxat

Limbajul trupului la femei este foarte ușor de descifrat, deoarece, de obicei, sexul feminin este foarte expresiv. Din acest motiv, dacă ești model de videochat sau vrei să devii unul, este foarte important să iei aminte la sfaturile legate de semnele trupului și limbajul nonverbal al feței venite de la profesioniști. Este foarte important ca în cadrul acestui job să exprimi feminitate, bună dispoziție și plăcerea de a fi în acea ipostază prin intermediul gesturilor corpului și a limbajului paraverbal.

Astfel, dacă îți dorești performanță și o cariera de succes în acest domeniu, pune în practică următoarele trucuri:

· Lasă telefonul deoparte

În momentul în care două persoane vorbesc, iar una dintre acestea stă pe telefon, denotă dezinteres. Din acest motiv, în momentul în care comunici cu un client pe webcam, este foarte important să lași telefonul într-o altă zonă a camerei, întrucât să fii cât mai atentă la conversația cu bărbatul.

· Comunică

Nu lăsa doar clientul să vorbească cu tine, ci încearcă să fii cât mai implicată în dialogul cu acesta. Dacă încerci să vii și tu cu tot felul de idei, de argumente sau, pur și simplu, cu aprobări, discuția va fi pe placul bărbatului. Nu lăsa conversația să se transforme într-un monolog, ci participă activ cu tot felul de replici care să-i atragă cât mai mult atenția asupra ta. Încearcă să fii șireată și să îi acaparezi cu complimente și cuvinte cât mai deocheate, care să arate că ești o persoană dezinhibată.

· Nu sta încruntată

Ai grijă ca expresia ta facială să fie una cât mai deschisă, să nu stai încruntată, fiindcă în acest fel alungi clienții. Bărbații caută femei senine, calde, cu care pot conversa în mod cât mai ușor, iar dacă stai încruntată sau foarte serioasă, nu ai cum să câștigi simpatia acestora.

· Zambeste

Zambetul arată o deschidere aparte spre conversația cu o anumită persoană. Dacă zâmbești în mod constant, arăți prin limbajul semnelor faptul că îți face plăcere să vorbești cu respectivul client. Este foarte important să pari cât mai deschisă contactului cu acesta, iar acest lucru îl poți face prin intermediul unui zâmbet discret.

· Axează-te pe contactul vizual

Este foarte important pentru a părea prezentă în conversație să faci contact vizual cu clientul. Chiar dacă acest lucru este puțin cam dificil de făcut prin intermediul unui webcam, este recomandat să te uiți chiar în cameră, pentru ca bărbatul să simtă că îl privești în ochi. Acest lucru va denotă interes, o încredere sporită în propria persoană și o atitudine curajoasă și hotărâtă, calități căutate și dorite de marea majoritate a bărbaților.

· Nu fuma în cameră

Dacă ești fumătoare, este recomandat să fumezi pe balcon, după ce ai încheiat discuția cu clientul. Dacă faci asta în timp ce conversezi, riști să pari plictisită și să creionezi faptul că nu-ți face plăcere să te afli în acel loc, acea postură. Arată-te cât mai feminină și senzuală, lasă țigările pentru pauzele dintre clienți, pentru a fi sigură că ai succes la job.

· Nu înjura

Este foarte urât din partea unei femei să vorbească vulgar, mai ales în momentul în care flirtează. Acest loc de muncă presupune complimentarea și seducerea clienților, iar injuriile ar putea pune pe fugă bărbații. Astfel, este de preferat sa te comporți cât mai frumos și să lași pentru timpul liber cuvintele și expresiile indecente.

· Vorbește cat mai suav, delicat

Bărbații sunt atrași de reprezentantele sexului feminin care vorbesc dulce, senzual, cât mai armonios, deoarece acest lucru creionează o fire și o atitudine delicată. Dacă încerci să ai un ton al vocii cât mai plăcut, bărbații vor adora conversațiile lungi și interesante cu tine. Nu te forța, însă, să-ți modifici vocea, ci este suficient sa lași pe altă dată exprimarea acidă sau ușor violentă.

· Stai într-o poziție incitantă

Când te așezi pe pat într-o poziție care ar putea stârni tot felul de reacții pozitive din partea bărbaților sau care le-ar putea pune imaginația la încercare, atunci trebuie să știi ca ai foarte mulți clienți de câștigat. Specialiștii sfătuiesc ca modelele de videochat să se așeze cât mai lasciv pe pat, cu formele la vedere, astfel încât clienții să fie acaparați și atrași de imaginea din spatele webcam-ului. Acest lucru va creiona faptul că ești deschisă spre tot felul de provocări și că te afli în acea ipostază doar pentru a le face masculilor pe plac, atât cât îți dorești tu.

· Răsucește o șuviță de păr

Femeile care își răsucesc o șuviță de păr în timp ce stau de vorbă cu reprezentanții sexului masculin, arată faptul că sunt interesate de dialogul cu aceștia. Dacă îți dorești să pari cât mai deschisă, open mind și atrasă de clienți, fă acest lucru în timp ce dialoghezi cu acesta.

· Râzi cu poftă

Dacă clientul are simțul umorului și încearcă să te facă să râzi, nu sta crispată, ci râzi cu poftă, astfel încât să pari cât mai prezentă și activă în interacțiunea cu el. Bărbații adoră femeile optimiste și sunt atrași de cele care reacționează în mod pozitiv la glumele spuse de către aceștia. Astfel, dacă râzi de fiecare dată când ai ocazia, te vei bucura de admirația și aprecierea bărbatului.

· Nu sta cu mâinile încrucișate la piept

Încrucișarea mâinilor la piept arată refuzul unui dialog. Dacă ții mâinile în acest fel, bărbații vor tinde să creadă că nu te simți bine în acea postură și că nu ești interesată să-i cunoști. Astfel, este recomandat să ții mâinile pe lângă corp, astfel încât să fii cât mai deschisă provocărilor venite din partea clienților.

· Stai cu picioarele ușor desfacute

Nu ține picioarele strânse, mai ales dacă vrei să pari deschisă dorințelor tuturor clienților. Arată-te cât mai sexy, astfel încât bărbații să roiască și să-și dorească tot mai mult să te revadă. Stai pe pat cu picioarele puțin deschise, pentru a stârni și cele mai ascunse fantezii ale bărbaților. De asemenea, în limbajul trupului, acest gest, prin interpretare, denotă dominanță.

· Tine-ti părul într-o parte a capului

Femeile cu parul dat într-o parte sunt foarte senzuale și feminine, iar bărbații sunt înnebuniți după genul acesta de doamne și domnișoare. Astfel, dacă vrei să fii perfectă în ochii acestora, este foarte important să-ți lași părul desfăcut, lejer, pe spate, dar să îl ții într-o parte a capului, astfel încât să ți se vadă o singură ureche. Dacă faci acest lucru, reușești să obții o imagine foarte provocatoare și senzuală, un sex appeal irezistibil.

În cele din urma, trebuie să fii cât mai naturală și relaxantă atunci când vorbești cu clienții, însă ai grijă să nu pari obosită, plictisită sau enervată de un bărbat puțin mai insistent. Zâmbește, fii dulce și cât mai primitoare, oferă-le complimente pentru a le arată interesul tău față de aceștia și lasă-te purtată de val cu fiecare conversație în parte.

Bucură-te de toate relațiile noi pe care ți le construiești prin intermediul acestui job bănos și încearcă să exprimi cu toată ființa ta că te bucuri să te afli acolo și că-ți face plăcere să discuți cu clienți, deoarece doar în acest fel poți obține venituri considerabile, ideale pentru o viață perfectă, fără lipsuri și neajunsuri. Dă-ți toată silința să fii din ce în ce mai bună și nu vei regreta angajarea ta în acest domeniu.