Cum alegi studioul cu care să colaborezi?

Postat de Ina la 25.06.2020

Cum alegi studioul cu care să colaborezi?

Dacă te-ai hotărât deja să începi un nou job în videochat, îți recomandăm să faci acest lucru în colaborare cu un studio. De ce? Pentru că un studio bun îți oferă cadrul perfect pentru a avea o cariera de succes, cât și suportul necesar pentru a te dezvolta ca model de videochat.

Dacă te-ai hotărât deja să începi un nou job în videochat, îți recomandăm să faci acest lucru în colaborare cu un studio. De ce? Pentru că un studio bun îți oferă cadrul perfect pentru a avea o cariera de succes, cât și suportul necesar pentru a te dezvolta ca model de videochat.

Domeniul videochat a luat amploare în ultimii ani, așadar foarte multe persoane au hotărât să investească banii pe care îi au și să își deschidă un studio de videochat. Cel puțin în București sunt sute, dacă nu chiar mii de studiouri de videochat care abia așteaptă ca tu să le treci pragul. Marea majoritate încearcă să profite de pe urma modelelor promițându-le multe beneficii, câștiguri enorme încă din prima lună de muncă, vacanțe, operații estetice, bonusuri, etc.

Este foarte important să nu te lași păcălită de aceste promisiuni și să ții cont de niște aspecte foarte importante încă de la început, pentru a face alegerea perfectă.

Pentru a lua decizia cea mai bună, este foarte important în primul rând să analizezi site-urile studiourilor și să alegi măcar 5 din ele, care ți se par cele mai interesante.

Selectia unui top al studiourilor de videochat

Pe site poți vedea condițiile pe care ți le oferă fiecare studio în parte:

Locația - de preferat să fie aproape de mijlocul de transport care te avantajează cel mai bine. Este un lucru de care poți ține cont, dar nu este cel mai important aspect. Ai foarte mare grijă la acele studiouri care își desfășoară activitatea într-un apartament de bloc. În primul rând este riscant pentru faptul că vecinii vor auzi zgomote și există foarte mari șanse să te trezești cu poliția la ușă. Nu ai vrea să treci prin această experiență, nu-i așa?

Oferta - fiecare studio oferă anumite beneficii pentru viitoarele colaboratoare. Analizează toate ofertele și nu uita că uneori "e prea frumos ca să fie adevărat". Pune întrebări și vezi care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi acele "bonusuri" tentante.

Modul de lucru - unele studiouri oferă un program de lucru flexibil, astfel că tu îți poți alege singură, în funcție de disponibilitatea ta, programul. Ține cont de faptul că studiourile care se respectă și care cunosc "rețeta" câștigurilor mari nu vor accepta modele care să lucreze pe un program part-time (4-5 ore/zi). De ce? Este simplu: unul dintre motivele pentru care un model ajunge să câștige mulți bani este acela că sunt fete care lucrează cel puțin 80 h/2 săptămâni, care au un program foarte bine stabilit și care sunt perseverente.

Legalitatea - ai foarte mare grijă la această parte. Nu ai vrea să te trezești într-o zi că ai probleme cu ANAF-ul. Exclude din start studiourile care promit să te angajeze. În videochat nu ai cum să câștigi o suma fixa în fiecare luna. Veniturile variază de la o zi la alta, de la o perioadă la alta. Angajarea presupune un salariu fix lunar. Formele legale de colaborare sunt: Contractul de cesiune drepturi de autor și Contractul de colaborare (va trebui sa îți infiintezi un PFA sau un SRL). Acesta din urma este cel mai sigur mod de a colabora.

Testimoniale - citește/ascultă părerile modelelor care au lucrat sau deja lucrează la acel studio și vezi dacă ceea ce prezintă ele ca fiind atuurile studioului respectiv coincide cu așteptările și cu nevoile tale. În același timp trebuie să ții de cont de faptul că un testimonial poate sublinia anumite aspecte pozitive, dar poate ascunde alte aspecte mai puțin plăcute.

După ce ai selectat studiourile care ți se par cele mai potrivite mergi la interviuri. Pune întrebări despre lucrurile care te interesează cel mai mult. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Doar astfel îți poți face o părere cât mai aproape de realitate despre un anumit studio. Chiar dacă ți se pare totul ok, nu ezita să mergi și la alte studiouri. Posibil ca un altul să îți ofere condiții mai bune, posibil ca personalul să fie mai draguț, mai profesionist. Important este să alegi studioul care te face să te simți în siguranță, respectată și susținută. Ar fi bine dacă ai avea ocazia și să discuți măcar cu un model din cele care lucrează în acel moment în acel studio. E foarte importantă părerea potențialelor colege de muncă. Fii atentă la atmosfera din cadrul studioului, nu e greu să observi daca acolo este o energie pozitivă, sau una negativă. Ține cont și de faptul că uneori transparența, simplitatea și sinceritatea pot cântari mult mai mult decât un studio care doar arată luxos și care doar promite.

În mod normal, un studio de videochat ar trebui să ofere în primul rand un training specializat și asistență tehnica permanentă, condiții foarte bune de muncă, camere de lucru curate și aerisite, un cadru legal, sigur și nu în ultimul rând confidențialitate și suport din toate punctele de vedere. Pune întrebări despre confidentialitate, căci nu toate modelele doresc să dezvăluie apropiaților ocupația lor, iar studioul ar trebui să accepte acest lucru. Nu accepta să colaborezi cu un studio care dorește să se folosească de imaginea ta și să te pună în prim-plan pe rețelele de socializare, Youtube, pe site, dacă tu nu îți dorești asta.

Îți recomandăm să tratezi cu atenție procesul de selecție al studioului de videochat cu care vei colabora. Pe lângă informațiile de pe site, trebuie sa ții cont și de celelalte aspecte pe care le-am înșiruit în acest articol și bineînțeles, trebuie să vezi cu ochii tăi cum arată spațiul.

Te invităm la sediul nostru pentru o întâlnire în care putem să punctăm fiecare dintre aceste aspecte și în care îți vom putea răspunde pe larg la toate întrebările. Nu uita, Fabulous Agency te va ajuta să îți îndeplinești visele!